Поліція завела справу на членів виборчої комісії в Покровську

Читать на русском
Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження проти членів окружної виборчої комісії номер 50, які не провели перерахунок голосів попри рішення суду.

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження проти членів окружної виборчої комісії № 50, які не провели перерахунок голосів попри рішення суду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у ГУ Національної поліції України в Донецькій області.

Донецький окружний апеляційний суд зобов’язав членів ОВК № 50 провести повторний підрахунок голосів на трьох дільницях. Наразі рішення суду не виконано.

Бездіяльність ОВК кваліфікована за ч.1 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення, що набрало законної сили).

Їм загрожує штраф до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч гривень) або позбавлення волі строком до трьох років.

Нагадаємо, що підрахунок голосів в окрузі № 50 у Покровську супроводжувався протестами місцевих жителів через можливі фальсифікації.

Міністерство внутрішніх справ відправило в Покровськ гелікоптер зі спецпризначенцями для забезпечення правопорядку. А через кілька днів приміщення ОВК № 50 поліцейські взяли під посилену охорону.

Крім того, за словами кандидата в народні депутати Сергія Кошукова, голова і секретар ОВК № 50 в ніч на 27 липня зникли разом з протоколами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: