Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв оновити всі територіальні підрозділи Нацполіції

20 вересня 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв провести повне перезавантаження 654 територіальних підрозділів Національної поліції України.
Не виконано
Сказано 20 вересня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/1522959297794171
  • Лист Нацполіції від 31 травня 2018 року
  • Лист Нацполіції від 16 листопада 2018 року
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/u-nacpoliciyi-prezentuvali-rezultati-proektu-z-onovlennya-20-viddiliv-policiyi
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-ukrayini-zapustili-proekt-policejskij-oficer-gromadi

Результат

Відповідно до листа Голосіївського управління поліції ГУНП у місті Києві від 31 травня 2018 року, пілотний проект по оновленню Голосіївського управління поліції знаходиться на стадії практичної реалізації, в межах якої проводяться заходи за такими основними напрямками: кадровий відбір працівників поліції та здійснення їх навчання; переоснащення службових приміщень; розробка проектної документації та технічних вимог до певних робіт.

Станом на травень 2018 року пілотне оновлення Голосіївського управління поліції не було завершене. У вересні 2017 року планувалося, що оновлення всіх підрозділів розпочнеться саме з нього.

Відповідно до листа Національної поліції України від 16 листопада 2018 року, в рамках проекту проведено ремонтні роботи (реконструкцію) у приміщеннях шести підрозділів ГУНП в Київській області, семи підрозділів ГУНП у Львівській області та семи підрозділів ГУНП в Харківській області. Також в указаних відділах виконавцем проекту (ЮНОПС) протягом грудня 2018 року – січня 2019 року заплановано встановлення комп'ютерного обладнання. Термін реалізації проекту 6 листопада 2018 року МЕРТ було продовжено до 26.03.2019.

27 березня 2019 року у Нацполіції презентували результати проекту з оновлення 20 відділів поліції. Відділи були реконструйовані до європейських стандартів у рамках проекту Європейського Союзу «Підтримка реформи поліції в Україні». Вони розташовані у трьох областях: Київській, Львівській і Харківській.

У рамках проекту до оновлених відділів та відділень передані 30 сучасних транспортних засобів – 10 мікроавтобусів та 20 автомобілів. Понад 400 поліцейських пройшли навчання, аби якісно надавати допомогу людям. Серед них – 60 тренерів, які навчатимуть інших поліцейських. Кожен відділ оснащений сучасною комп’ютерною технікою, обладнанням зв’язку.

Станом на серпень 2019 року всі територіальні підрозділи Нацполіції не оновлено. До головних причин такого результату можна віднести те, що цей процес потребує значних фінансових та кадрових ресурсів, оскільки таких підрозділів налічується 650. Однак уряд, МВС та Нацполіція працюють над іншим проектом – «Поліцейський офіцер громади». Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави.

Враховуючи те, що всі територіальні підрозділи Нацполіції не оновлено, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».