Розподіл посад: якою буде кадрова політика «Слуги народу»

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Володимир Фесенкополітолог

Призначення Разумкова на посаду спікера прогнозоване, як і Стефанчука на посаду заступника. Разумков доволі розумна людина, він впорається.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко.

«Якщо дійсно в СН є можливість створити монобільшість, то їм немає сенсу віддавати якісь міністерські крісла представникам партії «Голос» чи інших політсил. У разі, наприклад, голосувань за принципові питання, внесення змін до Конституції партія «Голос» буде радше гальмом, аніж партнером», – зазначив Бондаренко.

Кадрова політика партії СН прогнозована, головні посади віддадуть перевіреним членам команди, додав він.

За його словами, в минулому парламенті опозиція не отримала жодної ключової посади.

«Зараз продовжиться така ж практика. За часів Порошенка це було породжено, відповідно, зараз це матиме продовження. Навряд чи Захід буде стурбований монокоаліцією та відсутністю опозиції», – констатував Бондаренко.

Політолог Володимир Фесенко зазначив, що СН дійсно має більшість, але домовлятись їм усе одно потрібно. По-перше, щоб не лякати однопартійністю ані всередині країни, ані за кордоном. Потрібно демонструвати готовність співпрацювати з партнерами, це головне.

Другий місяць роботи Офісу президента України: як команда Зеленського виконує обіцянкиСлово і Діло регулярно стежить за тим, що обіцяють політики та чиновники. Цього разу підбиваємо підсумки двох місяців роботи Офісу президента. Поки що виконують обіцянки там частіше, ніж провалюють.

«Функціонально вони самі можуть створити уряд, проте, з точки зору іміджу та стратегічних інтересів, позитивного впливу на громадську думку в країні та на наших міжнародних партнерів, краще продемонструвати коаліційність», – резюмував Володимир Фесенко.

Партія «Слуга народу» запропонує на посаду першого голови парламенту Дмитра Разумкова, а на посаду його заступника – нинішнього представника президента у Верховній раді Руслана Стефанчука.

«Слово і Діло» з’ясувало, як виконував обіцянки Офіс президента протягом другого місяця роботи.

Також ми з'ясували, що партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: