Тролінг державного рівня: чи піде Богдан із посади керівника ОПУ

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог
Володимир Цибулькополітолог

Це схоже на тролінг, який журналісти сприйняли за чисту монету. Відставки не буде. Це троллінг у відповідь Кличку, який напередодні розмістив фото з Джуліані.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко.

«Журналісти, інтернет-співтовариство почали обговорювати, що Джуліані підписався за Кличка, мовляв, у нього все буде добре, а ось у глави ОПУ Андрія Богдана будуть неприємності. Тому заява, яку нібито написав Богдан, – це троллінг. Ми, звичайно, не знаємо авторства, можливо, це й він написав, але в це слабо віриться», – зазначив Дяденко.

Він звернув увагу, що сама форма написання заяви дає підстави стверджувати, що це тролінг, жарт.

«Звільнити за власним бажанням з моменту бажання». Тобто виходить, що бажання поки немає. Відповідно, й звільнення не буде», – додав експерт.

На його думку, це був тролінг у відповідь, який стосувався Кличка й фото, яке він розмістив із Джуліані з відповідним підписом.

«Зараз Богдан показав, що в нього все добре, що він сміється з цієї ситуації. Жодних передумов для того, щоб він звільнився, немає. Він чудово почувається на цій посаді, має хороші стосунки із Зеленським, фактично є його правою рукою», – підкреслив він.

Політолог не виключив, що ситуація розвиватиметься й надалі, але поки незрозуміло, в якому контексті. Можливо, буде звільнення Кличка чи якийсь більш жорсткий варіант. Застереження щодо призначення Богдана, як наближеної до олігарха Коломойського особи в американської сторони дійсно були, навіть Волкер висловлював свою позицію.

«Однак, імовірдно, якщо все ж таки його призначили, Зеленський під час непублічних переговорів із певними високопосадовцями Держдепу зміг переконати, що, по-перше, Богдан не є людиною Коломойського або вже віддалений від нього, по-друге, що ніхто в команді президента не виконуватиме забаганки олігарха. Зрештою, вони налаштовані на співпрацю зі США», – пояснив він.

За його словами, заяви про те, що звільнення Богдана було умовою зустрічі з Трампом, нісенітниця та фейк. Ніхто з офіційних осіб сказати таке прямо не міг.

«Є дипломатія, якісь норми та певні речі, що недопустимі між країнами, хто б цією країною не керував. Можуть висловити певне занепокоєння, застереження, побажання але не диктувати умови», – уточнив Дяденко.

Політолог Володимир Цибулько не виключив, що якщо Богдан і піде з цієї посади, то на якусь іншу, також вагому посаду в команді президента.

За його словами, американці давно були незадоволені призначенням Богдана.

«Більш досвідчені політики розуміють, що діяти потрібно на етапі формування, а не після того, як система затвердиться й почне робити радикально помилкові кроки. Поки помилки дитячі та наївні, але є небезпека, що вони переростуть у демонтаж держави. Тому американські партнери почали діяти», – підкреслив політолог.

Киянин із вищою освітою: портрет типового «слуги народу»Середньостатистичний депутат від Слуги народу – це чоловік 39 років із вищою освітою, який займався підприємництвом.

Наразі оприлюднення заяви є радше свідченням інтриганства, ніж реального наміру. Взагалі, є підозра, що або це сам Богдан малокваліфікований як юрист, або це трюк, який не дозволяє говорити про серйозність намірів, додав він.

«Це радше інформаційний маневр, який відтягне увагу суспільства на певний час. Наприклад, «школа депутатів» стала посміховиськом. Якщо вона далі буде присутня в медіапросторі, для фракції СН це буде дуже негативно», – резюмував Володимир Цибулько

Як повідомлялося, глава Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Богдан написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням. У партії СН поки не підтверджують інформацію. Сам Богдан написав неоднозначний пост на своїй сторінці в Facebook.

Подивитися, хто за професією та освітою новообрані народні депутати, можна тут.

Відзначимо, «Слово і Діло» склало портрет типового «слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: