Трибунал ООН призначив трьох суддів у справі України проти Росії

Читать на русском
Президент Міжнародного трибуналу з морського права Пак Чжин Хьон призначив трьох суддів в арбітражному розгляді України проти Росії щодо агресії РФ біля Керченської протоки.

Президент Міжнародного трибуналу з морського права Пак Чжин Хьон призначив трьох суддів в арбітражному розгляді України проти Росії щодо агресії РФ біля Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в прес-релізі, поширеному прес-службою суду.

Звільнення моряків: чи є перспективи повернення до жовтняПолітичне рішення про звільнення українських моряків може бути ухвалене до жовтня, говорить адвокат Микола Полозов.

У трибуналі додали, що президент Пак також призначив Мак-Рея головою цього провадження.

«10 липня 2019 року після консультацій зі сторонами президент Пак призначив суддями Дональда Мак-Рея (Канада), Рюдиґера Вольфрума (Німеччина) і Ґудмундура Ейрікссона (Ісландія) в арбітражному провадженні, ініційованому Україною проти Росії щодо затримання трьох українських військових кораблів і 24 моряків на борту», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що відповідне рішення ухвалили після того, як Україна повідомила президентові Морського трибуналу про неможливість домовитися з Росією про призначення ще трьох суддів.

Нагадаємо, адвокат Микола Полозов заявляв, якщо захоплених ФСБ РФ українських моряків не звільнять, то проти Росії посилять санкції.

Зокрема, зазначимо, що 24 липня український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що домовленість про повернення Україні 24 українських моряків вже досягнута.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: