Доказів отруєння Ющенка не було – Матіос

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що прокурор, котрий розслідував можливе отруєння колишнього президента Віктора Ющенка, не знайшов складу злочину у даній справі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що прокурор, котрий розслідував можливе отруєння колишнього президента Віктора Ющенка, не знайшов складу злочину у даній справі.

Про це Матіос розповів в ефірі спецпроекту Андрія Пальчевського в Youtube, передає «Слово і Діло».

«У мене працює заступником генерал Козлов, який був слідчим, які розслідували цю справу, і на нього був замах. І ось я можу це сказати, тому що терміни давності вже такі, я його запитав: Ігор Миколайович, ось скажи, ти ж розслідував, ти настільки занурений в цю ситуацію, що у тебе має бути своє бачення істини, яку ти зміг довести або тобі не дали довести, скажи, було чи ні (отруєння)? Він сказав ні. Отруєння не було», - сказав головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, в січні цього року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Ющенко був отруєний, але ким невідомо.

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався із керівництвом СБУ, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила до організму пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

У 2010 році тодішній генпрокурор Віктор Пшонка не виключив, що отруєння Ющенка в 2004 році не було, підкресливши, що для встановлення істини необхідний повторний аналіз крові потерпілого. Ющенко й досі не провів необхідну експертизу. Хоча в 2012 році він заявив, що в його крові залишилося 5% діоксину.

Також нагадаємо, суд не дозволив заарештувати майно Ющенка. Пізніше суд пояснив, чому не наклав арешт на майно Ющенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: