Портрет виборця: хто голосував за Порошенка та Зеленського в другому турі

Читать на русском

Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати президентських виборів: у другому турі Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, чинний президент Петро Порошенко – 24,45%. Дивіться на інфографіці «Слова і Діла» портрети виборців Зеленського та Порошенка.

Якщо дивитися за регіонами, то Зеленського більше підтримували українці зі східної частини країни (87,3%). Підтримка двох кандидатів на заході України розділилася – 56,9% і 41,4%.

Міста з населенням більш ніж 100 тисяч жителів також в основному підтримували Зеленського (87%), за нього голосували ій 63,6% жителів міст із населенням 20-49 тисяч. Підтримка Порошенка у великих містах була невеликою (11,8%).

За Зеленського майже рівною мірою голосували і жінки, і чоловіки (72,2% і 73,3%), як і за чинного главу держави (25,5% і 26,1%). Щодо віку, то не можна сказати, що Зеленського підтримувала виключно молодь: за нього голосували 79,7% українців віком 18-29 років і 69,5% українців, старших за 60 років. Порошенка все-таки більше підтримали люди, старші за 60 років.

Крім того, за Зеленського голосували більше люди з неповною середньою освітою, а за Порошенка – з вищою.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, яка ситуація з інавгурацією Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: