Зеленський виступить із трибуни ООН: чи є приховані мотиви візиту до США

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Можливо, це спроба зустрітися з американським лідером. Однак, якщо це матиме примусовий вигляд, то може образити команду Трампа.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політолог-міжнародник Володимир Воля, передає «Слово і Діло».

«З одного боку, це можна трактувати так, що команда президента Зеленського прагне домогтися переговорів із Трампом на цей час», – зазначив Воля.

Напевно, саму появу в ЗМІ інформації про візит Зеленського до США вони розглядають як хитрий хід, щоб домогтися такої зустрічі в цей час, додав він.

«Мовляв, дивіться, Зеленський уже гарантовано буде в США, а від Нью-Йорка до Вашингтона зовсім близько», – уточнив експерт.

Однак, на його думку, це може бути небезпечним кроком.

До Брюсселя чи до Москви: перші закордонні візити президентів УкраїниВіктор Ющенко в першу закордонну поїздку поїхав до Москви, а Віктор Янукович – до Брюсселя.

«По-перше, якщо команда Трампа вирішить провести зустріч у Польщі, то Зеленський просто виступить в ООН. І візиту до Вашингтона може й не бути. По-друге, якщо виявиться, що це вкидання інформації про візит Зеленського до США дійсно є хитрим примусом Трампа до зустрічі, то це може образити команду президента США», – підкреслив він.

Якщо така зустріч усе ж відбудеться, то буде ознайомчою, акцентував політолог.

«Для Трампа Україна є одним із елементів для того, щоб доводити опонентам у США, що він не проросійський. Опоненти все одно битимуть по цьому. Тому навіть такий жест із запрошенням нового президента України Зеленського буде внутрішньополітичною грою. Не варто сподіватися, що це якісь видатні жести на підтримку персонально Зеленського та України», – пояснив він.

«Навряд чи будуть якісь серйозні домовленості, швидше обмін думками з якихось проблемних питань», – резюмував Володимир Воля.

Як повідомлялося, чергова сесія Генеральної асамблеї ООН відкриється 17 вересня. Раніше Трамп запросив Зеленського до Вашингтона.

Більше про перші закордонні візити президентів України – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: