Фрагментація «Слуги народу»: що вже відбувається всередині партії

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Ще на етапі формування списку кандидатів від «Слуги народу» неодноразово вказували на ризик розколу фракції. По-перше, існувало декілька центрів формування кандидатських пулів, а по-друге, занадто різні люди там зібралися за цінностями та принципами.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Віктор Таран, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні маємо першу, але далеко не останню ластівку фрагментації фракції. Тепер офіційно», – зазначив Таран.

Він звернув увагу, що народний депутат від «Слуги народу» Дубінський оголосив про створення групи «Справедливість» у складі 5 нардепів.

«Що об’єднує цих людей? По перше, всі п'ятеро – мажоритарники. По-друге, судячи з попереднього місця роботи, доля Ігоря Коломойського їм точно не байдужа», – уточнив політолог.

За його словами, схожу депутатську групу на базі мажоритарних депутатів, у тому числі від СН, активно намагається зараз створити й Ахметов.

«Бюджет на одного депутата – від 500 тисяч разово за перехід, тобто входження до депутатської групи, плюс від 5 до 10 тисяч на місяць за голосування», – підкреслив експерт.

Він не виключив, що ситуація надалі лише погіршуватиметься.

Не лише фотографи: професії депутатів нового скликання РадиБільшість майбутніх народних депутатів мають вищу освіту. Серед професій є журналісти, піарники, фотографи, музиканти та юристи.

«Оскільки з кожним днем ситуація погіршуватиметься, розколи загострюватимуться, чи не єдиний варіанто для СН зберегти фракцію – впровадити законодавчі механізми «поставити в стійло» новообраних депутатів», – резюмував Віктор Таран.

Як відомо, кандидат у нардепи від «Слуги народу» Олександр Дубінський заявив, що в майбутньому парламенті він і ще кілька нардепів створять депутатську групу.

Додамо, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів до ВР проходять 254 нардепи від «Слуги народу».

Раніше ми писали, яку освіту здобули нардепи VIII скликання. Детальніше – за посиланням. Подивитися, хто за професією та освітою новообрані народні депутати, можна тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: