У Трускавці стартувала «школа депутата» для «Слуги народу»: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

У Трускавці майбутні народні депутати від Слуги народу сьогодні почали тижневий курс навчання.
Слово і Діло

У Трускавці 29 липня стартувала «школа депутата» для майбутніх членів Верховної ради від партії «Слуга народу». Партія проведе тижневий експрес-курс разом із Київською школою економіки.

Обрані депутати оселилися в готельному комплексі «Ріксос», із 8:30 до 21:30 у них відбуватиметься навчання. У партії «Слуга народу» заявляли, що за підсумками навчального курсу його слухачі отримають необхідний рівень знань про сучасний стан, проблеми та перспективи різних галузей економіки та соціального життя країни, розуміння бюджетного процесу, навчаться будувати політичні стратегії перетворень і створювати законопроекти.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про «школу» для нардепів.

«Подивився прайс готелю «Ріксос-Прикарпаття», де оселилися слуги народу. Найдешевший номер – 3500 гривень за добу (можна було в Трускавці щось і простіше знайти, а ще краще залишитися в Києві). Не здивуюся, що першим законопроектом у новій ВР буде аж ніяк не горезвісна депутатська недоторканність, а в першу чергу – підняти зарплату собі коханим. Слуги народу мають жити на широку ногу!», – написав Кирило Молчанов.

«Даремно глузуєте з нардепів, які зараз навчаються в Трускавці. Часу мало, а обсяг роботи й головне – відповідальність перед Україною надвисока. Парламент – це відображення суспільства. Пригадую часи 2010 року. Тоді нас, ще потенційних кандидатів до місцевих рад, партія «Фронт змін» у межах внутрішньої програми «Школа влади» спільно з Інститутом політичної освіти вчили, як бути ефективними, відповідальними й сучасними. Надалі тренінги стали системними вже для депутатів. Отримані знання були дійсно ефективними інструментами, а значить, корисними для реалізації питань громади. У народі кажуть: вік живи – вік учись. Нардепи нехай навчаються. І суспільству також не завадить», – вважає Андрій Лаврусь.

«У мене щодо тижневих шашликів у Трускавці для двох сотень бовдурів, що являють собою обраних депутатів Ради, лише одне запитання: хто буде платити за цей хепенінг? Якщо бюджет – такі витрати не передбачені жодною статтею Бюджетного кодексу. Якщо за приватний рахунок, то це стовідсотковий підкуп державного діяча, оптом, підслідність ДБР та ГПУ», – написав Герман Антонов.

«Тренінги – не панацея. Але комусь вони допомагають зрозуміти багато про себе, когось спонукають навчатися далі, а когось, звичайно, не вилікують. Принаймні спроба почати навчання майбутніх законодавців – тих, хто найближчим часом відіграватиме певну роль на політичній арені країни. Тому нехай навчаються. Ну й паралельні ништяки: перезнайомляться між собою, не бідний Трускавець заробить ще більше грошей, обслуговуючий персонал побачить слуг народу зблизька, тренери та бізнес-школа запишуть собі в кейси цікавий досвід, журналісти зможуть відписати важливі матеріали й також зблизька подивитися на те, яким буде парламент», – написала Зоя Казанжи.

«Я за те, щоб «зелені» депутати навчалися, читали, слухали не лише прибитого москвомовного младорегіонала Разумкова, але дійсно розумних людей. Тому що ці кілька молодих людей на найближчі роки і є владою, державою Україна. Не лише вони, але вони зокрема. І у них є інструмент у вигляді голосу в Раді – зламати все зроблене або не зламати, а часом зробити те, що, на жаль, не було зроблено попередньою владою. Якщо в них вийде зрозуміти відповідальність за країну й подарований згорм мандат, то «будуть із них люди». А якщо не вийде, то я їм не заздрю», – вважає Вахтанг Кіпіані.

Нагадаємо, «Слуга народу» отримала на дострокових виборах 43,16% голосів виборців. Крім того, до парламенту пройшли «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: