ООН засудила застосування сили проти протестувальників у Москві

Читать на русском
Управління Верховного комісара ООН з прав людини стурбоване ситуацією в Росії із застосуванням поліцією насильства проти мирного протесту в Москві.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) стурбоване ситуацією в Росії із застосуванням поліцією насильства проти мирного протесту в Москві.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив офіційний представник комісаріату ООН Руперт Колвілл на брифінгу в Женеві, передає DW.

Пожежа площею з Бельгію та мітинги в Москві: які зміни чекають на РФМинулих вихідних у РФ було особливо неспокійно. Масштабне горіння лісів охопило 10 областей. Тим часом Москву охопили протести, затримали понад 1000 осіб.

«Російська поліція, сдячи з усього, застосувала надмірну силу проти учасників акції протесту в центрі Москви 27 липня... Поліція повинна застосовувати силу лише пропорційно рівню небезпеки, якщо така є, і може вдаватися до цього заходу тільки в крайньому разі», - заявив Колвілл.

За його інформацією, ймовірно, постраждали 70 людей і було порушене основне право демонстрантів на свободу висловлення думок.

Представник комісаріату ООН підкреслив, що влада РФ має дозволити людям організовувати і брати участь у мирних зібраннях без обмежень.

УВКПЛ також стурбована повідомленнями про те, що деяким затриманим відмовили в їхньому праві звернутися до адвоката, позбавили води і їжі.

Крім того, Колвілл засумнівався у справедливості рішення Мосміськвиборчкому визнати недійсними сотні підписів на підтримку 57 політиків і відмовити їм у реєстрації.

Нагадаємо, російські суди вже винесли рішення про арешти щонайменше 40 осіб, затриманих на акціях у Москві напередодні виборів до Мосміськдуми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: