Суд продовжив обов'язки підозрюваній судді з Волинської області

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження дії запобіжного заходу судді з Волині.
Наталія Сушик

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків судді Шацького районного суду Волинської області Наталії Сушик, яку детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ігор Щур подав клопотання про продовження дії обов'язків Сушик, а саме прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками. За його словами, досудове розслідування ще триває, а ризики не зменшилися й продовжують існувати, а саме можливість судді переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, експертів чи спеціалістів у цьому ж кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Також прокурор Щур вказав, що завершити досудове розслідування неможливо, оскільки необхідно провести низку слідчих та процесуальних дій, а тому, як зазначив прокурор, незастосування до Сушик будь-якого запобіжного заходу не забезпечить її належної поведінки.

Підозрювана в судовому засіданні надала заяву від свого захисника про розгляд справи за його відсутності, заперечила проти задоволення клопотання прокурора, просила в його задоволенні відмовити повністю, посилаючись на недоведеність прокурором ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, й вказала на необґрунтованість підозри.

Вивчивши матеріали, суддя Сенін повністю задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки Сушик. Також суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього заступника мера Луцька Олександра Рачкова. Раніше Вища рада правосуддя відсторонила Сушик.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: