Суд відпустив під особисте зобов'язання заступника мера Луцька

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив детективу НАБУ та прокурору САП в обранні запобіжного заходу у вигляді застави для заступника мера Луцька.
Олександр Рачков

Суд відпустив під особисте зобов'язання заступника міського голови Луцька Олександра Рачкова, якого детективи НАБУ підозрюють у пособництві в отриманні неправомірної вигоди головою Шацької районної суду Волинської області Наталією Сушик.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ та прокурор САП просили суд обрати Рачкову запобіжний захід у вигляді застави розміром 260 тисяч гривень із покладанням наступних процесуальних обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю.

Захисник підозрюваного, як і він сам, заперечував проти задоволення клопотання, вказавши, що воно необґрунтоване й не відповідає дійсним обставинам справи. Також адвокат відзначив грубі порушення КПК України в клопотанні.

Вислухавши обидві сторони, суддя вирішив відмовити в задоволенні клопотання, однак обрав Рачкову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням наступних обов'язків: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками й здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, прокуратура Волинської області передала до НАБУ справу про хабар голові Шацького райсуду Волинської області Наталії Сушик.

Раніше НАБУ отримало доступ до телефону заступника мера Луцька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: