Суд наклав арешт на землю підозрюваного НАБУ заступника мера Луцька

Читать на русском
Антикорупційні детективи домоглися арешту чотирьох земельних ділянок заступника керівника Луцької міськради.
Олександр Рачков

Суд наклав арешт на чотири земельні ділянки заступника мера Луцька Олександра Рачкова, підозрюваного детективами НАБУ в пособництві в одержанні неправомірної вигоди суддею Шацького районного суду Волинської області Наталією Сушик.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива Нацбюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні зазначав, що Рачков обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, тобто пособництво в отриманні суддею неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за вчинення такою посадовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Під час досудового розслідування детективи встановили, що заступнику мера Луцька на праві приватної власності належать земельні ділянки площами 0,7533 га, 0,7896 га, 1,1455 га та 0,8076 га, розташовані у Волинській області, Ратнівському районі. В зв'язку з цим у Нацбюро просили накласти на землю арешт, оскільки судом може бути призначене Рачкову покарання у вигляді конфіскації майна, передбаченого санкцією ч. 3 ст. 368 КК України.

Суддя клопотання задовольнив і заарештував землю шляхом накладення заборони на її відчуження.

Нагадаємо, суд відпустив під особисте зобов'язання заступника мера Луцька.

Раніше НАБУ отримало доступ до телефону Рачкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: