Гройсман не виконав обіцянку подолати корупцію в спиртовій галузі

Читать на русском
Для подолання корупції в спиртовій галузі Кабінет міністрів вніс до Ради відповідний законопроект, але його так і не розглянули.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку подолати корупцію в спиртовій галузі.

Таке зобов'язання він узяв на себе ще в червні 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми знайдемо рішення, яке дозволить нам раз і назавжди позбутися цієї корупційної годівниці», – заявив Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній раді.

У листопаді Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів ініціює заходи щодо подолання корупції в спиртовій галузі. Для цього був розроблений законопроект «Про демонополізацію та впровадження ринкових принципів функціонування спиртової галузі», який дасть можливість побороти корупцію. «Наша пропозиція наступна – ми не збираємося підтримувати корупцію. Той закон, який ми сьогодні внесемо, може служити основою для ухвалення парламентом необхідних рішень. І ці рішення дозволять запровадити абсолютно конкурентне середовище, подолати корупцію й підвищити ефективність управління такими підприємствами, а не сидіти на тому, щоб зловживати всіма цими питаннями», – розповів глава уряду.

Однак станом на липень 2019 року законопроект парламент не ухвалив. Оскільки Рада восьмого скликання не розглянула його в першому читанні й завершила свою роботу, документ вважається відхиленим. Таким чином, Гройсман обіцянку не виконав.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували топ виконаних і провалених обіцянок уряду Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: