Чому Партія Шарія обійшла «Свободу» та «Стратегію Гройсмана»?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Насправді, це різні площини політичного процесу. Гройсман – практичний політик, Шарій – проект, в який вкладають величезні кошти.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Насправді, це дві різні історії. Гройсман – політик, який був в орбіті Порошенка, але не зміг стати незалежним. Він не може скріплювати систему, будувати систему. Шарій – це дуже гарне фінансування. В підсумку виходить продукт, який не можна назвати якісним в інформаційному сенсі, але це працює», – зазначив Краснопьоров.

Він нагадав принцип російської пропаганди, яка для певної частини суспільства є дієвою.

«Тобто, безумовно, Шарій з точки зору інформативності, маніпулятивності, далеко не якісний продукт, однак дієвий з точки зору сценарію, подачі, монтажу, нарізки. В це вкладаються дуже великі кошти. Не сам Шарій це все робить, а ціла група. Грубо кажучи, міні-кіностудія, яка все відпрацьовує», – пояснив експерт.

Вибори-2019: скільки коштів із держбюджету отримають партії, які подолали 2%Слуга народу отримуватиме з бюджету близько 537 млн грн, Опозиційна платформа – 141 млн грн.

При цьому вони виходять на молодий електорат. Зокрема, це працює для молодого електорату, який не має критичного мислення, не дивиться телевізор, новин, сидить у соцмережах. Для них Шарій є джерелом правди. Крім того, дуже добре відпрацьована реклама, уточнив він.

«Плюс він російськомовний. Для дуже великої кількості російськомовних людей в Україні він є джерелом інформації, особливо молодого покоління. Це працює. Тому виходить такий результат», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Як повідомлялося, згідно із законом про фінансування з держбюджету партій, що беруть участь у парламентських виборах, Партія Шарія наступного року може отримати близько 12 млн грн.

Крім Партії Шарія, на державне фінансування можуть претендувати до 11 партій.

Детальніше про те, скільки коштів із держбюджету отримають партії, які подолали 2%. Також «Слово і Діло» підбило підсумки виборів у фактах і цифрах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: