ДБР проводить обшуки в Дніпропетровській області

Читать на русском
Місцевого прокурора підозрюють у причетності до незаконного продажу через товарну біржу заарештованого майна.

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять обшуки в прокуратурі Дніпропетровської області, двох відділеннях поліції і на товарній біржі через незаконний продаж прокурором заарештованої сільгосппродукції.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook у середу, 31 липня, пише «Слово і Діло».

«День розпочався з обшуків. Зараз проводимо їх у місцевій прокуратурі, двох відділах поліції Дніпропетровської області, а також на товарній біржі разом з прокурорами Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України і співробітниками Служби безпеки України», - написала Варченко.

За її словами, обшуки проводяться з метою встановлення обставин кримінального злочину, імовірно, скоєного прокурором прокуратури Дніпропетровської області. Він перевіряється на причетність до незаконного продажу через товарну біржу майна, на яке суд наклав арешт.

«Мова йде про посіви сільгоспкультур на 420 га землі. Прокурор знехтував рішенням суду щодо цього майна, у якому чітко вказано, що арештом вказано на повну заборону будь-як розпоряджатися цими посівами в довільний спосіб до оприлюднення остаточного рішення в кримінальному провадженні», - пояснила Варченко.

Вона стверджує, що прокурор особисто уклав договір купівлі-продажу з фізичною особою і продав заарештовані посіви за 882 тисячі гривень.

«Що цікаво, арешт на посіви суд наклав за клопотанням цього ж прокурора», - додала Варченко.

Зараз слідчі ДБР проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч.3 ст.365 КК України).

Напередодні ДБР проводило обшуки на митних постах аеропортів Київ і Запоріжжя, а також на запорізькій митниці. Чиновників Київської міської митниці ДФС підозрюють у тому, що вони пропустили через митний контроль літак без належного оформлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: