У Зеленського хочуть звільнити Кличка. Чому та хто ще під загрозою відставки?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Не виключено, що можуть бути проведені дострокові місцеві вибори не на всіх округах, а вибірково.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Зеленському не потрібні люди Порошенка. Кличко, незважаючи на свій зріст, вагу та боксерські успіхи, все-таки інтелектуально залежить від Порошенка. В 2014 році він брав участь у змові щодо розподілу влади в Україні. Скоріш за все, тому його й прибирають. Для Порошенка столиця дуже важлива», – зазначив Небоженко.

Зараз мери великих міст, голови адміністрацій впевнені, що їх не торкнеться доля Кличка. Однак у команді Зеленського потім можуть взятися й за мерів інших міст. Можливо, це будуть Львів і Дніпро, уточнив він.

«Напевно, ці два міста після Києва потраплять під вплив Зеленського», – додав експерт.

«Щодо цієї ситуації, то саме поєднання цих постів – голови КМДА та мера – зручне для корупції. Замість кількох корупційних ринків є один кабінет, де все вирішується», – підкреслив він.

Кличко вже п'ять років керує Києвом: топ обіцянок мераВіталій Кличко вже п'ять років керує Києвом. Слово і Діло проаналізувало, як мер виконує свої обіцянки.

Юридичні зачіпки знайдуть. Вони мають право призначати голову міської адміністрації, а потім можуть бути дострокові вибори в Києві, акцентував політолог.

«Кличко не на своєму місці, як, наприклад, і Парубій. Але хто замість них? Може бути ще гірше. Називають прізвище гендиректора 1+1 Ткаченка, але який він політичний боєць, невідомо», – пояснив він.

На його думку, Кличку зараз краще самому піти у відставку й виїхати до Каліфорнії.

«Ну не ходити ж йому на допити до міської чи Генпрокуратури? Краще б піти у відставку. Річ у тім, що, скоріш за все, будь-який новий наступник, який з'явитися, може замовити аудит київського міського господарства. Ревізія може розкрити що завгодно», – резюмував Віктор Небоженко.

Як повідомлялося, глава Офісу президента Андрій Богдан надіслав до Кабміну прохання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Що врятує Кличка від звільнення – дострокові вибори чи Конституція, читайте в нашому матеріалі.

Додамо, Віталій Кличко став безумовним рекордсменом за кількістю даних обіцянок за п'ять років.

Нагадаємо, Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: