У МОЗ пояснили, які ліки в лікарні видаватимуть безкоштовно

Читать на русском
З 2020 року пацієнти не повинні будуть закуповувати ліки, необхідні для лікування за направленням, якшо вони входять до Нацпереліку лікарських препаратів.

З 2020 року пацієнти не повинні будуть закуповувати ліки, необхідні для лікування за направленням, якшо вони входять до Нацпереліку лікарських препаратів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк на прес-конференції 25 липня.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

Він пояснив, що з 2020 року лікарні будуть надавати послуги за принципом «гроші ходять за пацієнтом».

«За один рік на первинній ланці вдалося повністю перейти на цю модель», – нагадав Ковтонюк.

Заступник міністра уточнив, що, за очікуваннями МОЗ, друга ланка (лікарні та профільні спеціалісти) медицини перейде на нову модель за два роки.

При цьому чиновник МОЗ зазначив, що в разі, якщо послуга надається неякісно, або фіксується відмова в наданні її безоплатно, то пацієнт зможе поскаржитися НСЗУ на гарячу лінію за номером 1677.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я не заборонило громадянам викликати сімейного лікаря або терапевта додому, це питання має вирішуватись особисто між пацієнтом і лікарем.

Перед цим у МОЗ пояснили, як обслуговуватимуть українців, що не обрали лікаря.

«Слово і Діло» вивчало, як українці оцінили роботу МОЗ та спеціальних державних програм для населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: