В Україні запустять пілотний моніторинг обігу ліків

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив запуск із 1 вересня пілотного проекту з моніторингу обігу лікарських засобів.

Кабінет міністрів схвалив запуск із 1 вересня пілотного проекту з моніторингу обігу лікарських засобів.

Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 24 липня, передає кореспондент «Слово і Діло».

Так, Кабмін схвалив проект постанови «Про введення пілотного проекту з маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками і проведення моніторингу обігу лікарських засобів».

У пояснювальній записці зазначено, що пілотний проект є первинним етапом створення в Україні єдиної державної системи проведення моніторингу обігу лікарських засобів, яка в свою чергу має стати дієвим механізмом запобігання фальсифікації ліків.

Медицина: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Всі партії обіцяють впровадити медичне страхування, але далеко не всі збираються продовжувати медичну реформу.

Отже, постановою передбачається координація діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади щодо реалізації цього проекту; визначаються завдання і етапи проекту; встановлюється порядок залучення суб'єктів, які здійснюють господарську діяльність, пов'язану з обігом лікарських засобів, до участі в проекті.

Також документом покладається обов'язок на Міністерство охорони здоров'я затвердити перелік ліків, щодо яких запроваджується маркування і проводиться моніторинг обороту; закріплюється перелік інформації, яка повинна міститися в двомірному штрих-коді контрольного (ідентифікаційного) знака, а також конкретизується порядок реалізації пілотного проекту.

«Запровадити на території України пілотний проект по маркуванню контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів в період з 1 вересня 2019 по 31 грудня 2020 року», - йдеться в тексті постанови.

Раніше Уляна Супрун порадила не користуватися онлайн-аптеками.

Також нагадаємо, Супрун ініціює кримінальну відповідальність за продаж ліків без рецепту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: