Елладська церква де-факто визнала ПЦУ – Епіфаній

Читать на русском
Митрополит Київський Епіфаній заявив, що Елладська церква вже де-факто визнала ПЦУ. Про це Епіфаній заявив журналістам у неділю.

Митрополит Київський Епіфаній заявив, що Елладська церква вже де-факто визнала ПЦУ.

Як пише «Слово і Діло», про це Епіфаній заявив журналістам у неділю, коментуючи процес визнання ПЦУ іншими помісними церквами.

«Сьогодні на Божественній літургії уже брали участь представники Елладської Православної Церкви. Також наш архієрей співслужив з представниками Елладської Церкви у Фессалоніках, що засвідчує, що де-факто Елладська Церква визнає автокефалію нашої Української Православної Церкви», — цитує Епіфанія прес-служба ПЦУ.

28 липня, в Києві пройшла перша хресна хода Православної церкви України. Вона була приурочена до 1031-ї річниці хрещення України-Русі.

Хресну ходу центральними вулицями столиці - від Софійської площі до Володимирської гірки — очолив предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній.

Він також провів урочисте богослужіння в Софійському соборі Києва. За словами Епіфанія, хресна хода зібрала близько 20 тис. учасників. Серед них був і п’ятий президент України Петро Порошенко.

Томос, який підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала п’ятнадцятою церквою у диптиху помісних православних церков світу.

До складу ПЦУ вже перейшло більше 500 парафій зі складу Московського патріархату в Україні.

Московський патріархат відмовився визнати Православну церкву України. Його приклад наслідували залежні від Москви Антиохійський патріархат, Правосласная церква Чеських і Словацьких земель, Польська православна церква, а також союзна РПЦ Сербська церква.

Елладська православна церква має стати першою після Вселенського патріархату, яка визнає автокефальну Православну церкву України та вступить з нею у євхаристійне спілкування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: