Юрчишин не вніс ініціативи про відкликання депутатів і звільнення чиновників на вимогу громади

Читать на русском
Петро Юрчишин за п'ять років у парламенті не зареєстрував два обіцяних у програмі законопроекти.

Народний депутат парламенту восьмого скликання Петро Юрчишин не виконав обіцянки внести законопроект про дострокове звільнення чиновників на вимогу громади та про відкликання депутатів.

Обіцянки були зафіксовані в його передвиборчій програмі, нагадує «Слово і Діло».

«Закон про узгодження з громадою кандидатур на керівні посади та право відкликати депутатів і достроково звільняти чиновників на вимогу громади», – йшлося в програмі Юрчишина.

За п'ять років депутат не вніс жодної законодавчої ініціативи про дострокове звільнення чиновників.

Щодо відкликання депутатів, то в липні 2015 року Юрчишин підтримав ухвалення законопроекту «Про місцеві вибори», де громаді надаються повноваження відкликати депутатів місцевих рад. Наприкінці року Рада ухвплила за основу проект закону «Про внесення змін до закону України «Про статус депутатів місцевих рад» (про відкликання депутатів місцевих рад)», який пропонує врегулювати питання відкликання депутата місцевої ради як за народною ініціативою, так і за ініціативою партійної організації, що його висувала. Але Юрчишин утримався на голосуванні.

Коли «Слово і Діло» цікавилося в нардепа, як він збирається виконувати обіцянку, Юрчишин повідомив, що працює над законопроектом, який позитивно вплине на вирішення питання. Але обіцяних ініціатив так і не вніс.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як мажоритарники нової Верховної ради виконували обіцянки в попередньому скликанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: