Нардеп Юрчишин розповів, чому не вніс законопроект щодо звільнення чиновників на вимогу громади

Читать на русском
У передвиборчій програмі вінницького депутата йдеться про потребу в законі про погодження з громадою кандидатур на керівні посади та право відкликати депутатів і достроково звільняти чиновників на вимогу громади.
Петро Юрчишин

На переконання народного депутата-мажоритарника Петра Юрчишина, частковим виконанням його передвиборчої тези про перезавантаження влади можна вважати голосування за закон «Про люстрацію», де виписано відповідний механізм очищення влади, а також за законопроект про зняття депутатської недоторканості.

«Не вважав за необхідне дублювати законопроекти моїх колег, які подали ініціативи до парламенту, і я за них проголосував», – відповів «Слову і Ділу» член фракції «Блоку Петра Порошенка».

У передвиборчій програмі вінницького депутата йдеться про потребу в законі про погодження з громадою кандидатур на керівні посади та право відкликати депутатів і достроково звільняти чиновників на вимогу громади. В законі «Про люстрацію» таких новел немає, втім, у патронатній службі нардепа запевняють: юристи додатково відпрацьовують механізм внесення відповідних змін до чинного законодавства, збираючи пропозиції від представників громадського сектору.

Окрім іншого, народний депутат обіцяв заборонити монополію аптечних закладів. Незважаючи на те, чи стане член фракції «БПП» ініціатором такого законопроекту, на реалізацію цієї обіцянки вплинуть результати голосування Юрчишина за відповідні ініціативи.

Як зауважує сам Юрчишин, його пріоритетом у парламенті стала аграрна галузь, про що й було заявлено в передвиборчій програмі.

Петро ЮрчишинНародний депутат України
Юрчишин пообіцяв запровадити законопроект про право відкликання депутатівСказано 20 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Мій основний акцент – аграрний сектор. Завдання законотворця – створити необхідні умови для розвитку аграрного сектору, підтримавши тих, хто працює в селі, відповідними законодавчими гарантіями для заохочення інвестицій та розвитку дрібного товаровиробника», – підкреслив нардеп.

За даними офіційного інтернет-представництва ВРУ, з початку каденції член фракції «Блоку Петра Порошенка» подав до реєстрації 40 законопроектів. Шість із них, зокрема і щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств, уже набули статусу законодавчих актів. Окрім того, в першому читанні ухвалено два законопроекти за співавторства народного депутата – №2089 (щодо підвищення закупівельних цін на молоко) та №4355 (щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням та охороною земель).

Нагадаємо, в активі Петра Юрчишина вже є виконані обіцянки: він підтримав закріплення за учасниками АТО статус учасників бойових дій та відповідні пільги, а також звітує про додаткову особисту підтримку сімей учасників антитерористичної операції (сприяв оздоровленню в Хмільнику понад 300 учасників АТО та їхніх сімей).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: