У НБУ оцінили стан економіки України після виборів

Читать на русском
У Національному банку України оцінили стан економіки України після виборів. Найбільш тривожна ситуація у переробній промисловості.

У Національному банку України оцінили стан економіки України після виборів.

Як пише «Слово і Дліо», про це заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин у своєму Facebook.

Він зазначив, що стан економіки не дає приводу для оптимізму, а найбільш тривожна ситуація у переробній промисловості.

НБУ вводить в обіг банкноту в 1000 грн. Чи варто побоюватись інфляції?25 жовтня цього року Нацбанк планує ввести в обіг нову банкноту в 1000 гривень. Із чим це пов'язано та чи будуть негативні наслідки, знають експерти.

«Наприклад, індекс промислового виробництва в червні в порівнянні з травнем склав 98,7% - обсяг промвиробництва в червні поточного року знизився на 1,3% порівняно з травнем. До речі, аналогічна ситуація спостерігається і якщо застосувати «базовий» метод - в червні цього року по відношенню до червня 2018 року промвиробництво впало на ті ж 1,3%. Найбільш тривожна ситуація в переробній промисловості (зниження до травня поточного року на 2,8%, до червня минулого року на 4,8%) і виробництві товарів інвестиційного призначення (зниження до травня поточного року на 4,1%, до червня минулого року на 8,4%)», - підкреслив він.

За його словами, обсяги виробництва впали і у виробництві будівельної продукції.

«У виробництві будівельної продукції в червні порівняно з травнем обсяги виробництва впали на 7,3% (це відбувається в розпал сезону будівельних робіт!). Не виключено, що це випереджаючий індикатор, який свідчить про наближення уповільнення у будівельній сфері», - написав Данилишин.

Нагадаємо, інфляційний звіт за липень 2019 року Національного банку свідчить, що основним драйвером економічного зростання в Україні залишатиметься внутрішній попит.

Додамо також, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України на 2,7% в 2019 році і на 3,0% в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: