МВФ знизив прогноз зростання світової економіки

Читать на русском
У порівнянні з квітнем 2019 року прогноз на обидва роки погіршено на 0,1 п.п. За оцінками фонду, в 2018 році світова економіка зросла на 3,6%.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання світової економіки на 3,2% в 2019 році і на 3,5% в 2020 році.

Про це йдеться липневому огляді МВФ «Перспективи світової економіки» (World Economic Outlook), пише «Слово і Діло».

Порівняно з квітнем 2019 року прогноз на обидва роки погіршено на 0,1 п.п. За оцінками фонду, в 2018 році світова економіка зросла на 3,6%.

Як зазначається в огляді, зниження прогнозу на 2019 рік викликано негативними несподіваними змінами зростання в країнах із ринком, що формується і країнах, що розвиваються, які нейтралізують несподівані позитивні зміни.

У країнах з ринком, що формується і країнах, що розвиваються прогноз зростання на 2019 рік знижено на 0,3 п.п. до 4,1% і на 0,1 п.п. для 2020 року до 4,7%.

Для експортерів біржових товарів порушення поставок, наприклад, в Росії і Чилі, а також санкції щодо Ірану призвели до зниження прогнозів, незважаючи на зміцнення цін на нафту в найближчий період.

Перегляди прогнозів на 2019 рік у бік зниження поширюються майже на всі країни з великою економікою, хоча і з різних причин.

«Зростання світової економіки є млявим і нестійким, але так не повинно бути, оскільки це частково викликано збитком, що наноситься самим собі деякими країнами. Динамізм в світовій економіці стримується тривалою невизначеністю щодо економічної політики, оскільки, незважаючи на нещодавнє перемир'я у торгових суперечках між США і Китаєм, напруженість в сфері торгівлі залишається підвищеною, а в області технологій виникла напруженість, яка загрожує глобальним ланцюжках поставок технологічної продукції, а перспективи «брексіту» без досягнення домовленості збільшилися», - йдеться в звіті.

Раніше в Нацбанку розповіли про нову програму МВФ.

Також нагадаємо, Зеленський підтвердив продовження співпраці України з МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: