В Одесі завершилися міжнародні навчання Sea Breeze-2019

Читать на русском
Як зазначив керівник навчань з української сторони контр-адмірал Олексій Неіжпапа, всі заплановані в рамках навчань завдання виконані в повному обсязі.

В Одесі завершилися міжнародні навчання Sea Breeze-2019.

Церемонія закриття відбулася в п'ятницю, 12 липня, в одеському Будинку офіцерів, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначив керівник навчань з української сторони контр-адмірал Олексій Неіжпапа, всі заплановані в рамках навчань завдання виконані в повному обсязі. В ході навчань було задіяно 24 корабля, 13 літаків, 10 вертольотів тощо.

Він повідомив, що багатонаціональні сили досягли повного взаєморозуміння, кораблі пройшли понад 2 тис. миль, піхотинці здійснили понад 300 стрибків із парашутами, водолази і льотчики відпрацювали по 300 годин, відповідно - під водою і в повітрі.

«Це фантастичні результати», - підкреслив Неіжпапа, додавши, що тільки одна країна була «осторонь» - Росія, кораблі якої намагалися провокувати багатонаціональні сили.

«Наша сторона - сторона цивілізованого світу, а їхня країна - прагне знищити і нівелювати морське право...», - сказав Неіжпапа.

Як зазначив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко, учасники навчань вийшли на новий рівень злагодженості і взаєморозуміння при проведенні бойових операцій на морі, під водою, в повітрі і на суходолі. Адмірал також висловив вдячність країнам-учасницям Sea Breeze за підтримку сімей військовополонених українських моряків.

«Україна, США і всі інші учасники знову показали всім свої устремління і можливості виконувати взяті на себе зобов'язання щодо забезпечення стабільності в кризовому регіоні. Ми відповіли на всі провокації гібридної війни і спроби демонстрації сили з боку РФ під час навчань», - заявив Воронченко.

Як повідомлялося, військово-морські навчання Сі Бриз-2019 проходили з 1 по 12 липня. В цьому році в навчаннях взяли участь понад 3 тисяч військовослужбовців з 19 країн.

Також стало відомо, що російські військові стежать за кораблями НАТО в Чорному морі. Для цього вони використовують протичовновий корабель «Касимов» і сторожовик «Пытливий».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: