Питання виплат пенсіонерам на окупованих територіях так і не було врегульоване, як обіцяв Рева

Читать на русском
Міністр соціальної політики Рева провалив обіцянку внести зміни до законодавства щодо виплат пенсій українцям, які мешкають на непідконтрольних Україні територіях.

Міністр соціальної політики Андрій Рева не виконав обіцянку врегулювати питання виплати пенсій тим, хто живе на окупованих територіях за період, коли виплати не проводилися.

Таку обіцянку він дав 27 серпня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ідеться про те, що ми сьогодні маємо на законодавчому рівні врегулювати питання й сказати цим людям (пенсіонерам, які живуть на тимчасово окупованих територіях – ред.), що незалежно від того, коли припинена виплата пенсій, вони мають право на виплату пенсій за весь період, за який їм пенсії не платилися. Ми це зробимо, ми пропишемо це в постанові Кабміну», – сказав Рева.

Міністр уточнив, що законодавством передбачене фінансування пенсій за минулий час лише в разі їх несплати з вини людини або Пенсійного фонду. Насправді, на окупованих територіях пенсіонери не отримують виплати через бойові дії, а це не прописано в законодавстві.

У січні 2019 року на сайті Пенсійного фонду України опублікували проект постанови Кабміну, що передбачає вдосконалення порядку призначення, відновлення та здійснення пенсійних виплат внутрішньо переміщеним особам. Ці зміни маютьпередбачати, що пенсійні виплати, які не виплачені за період до місяця відновлення, мають враховуватися в органі, що виплачує пенсії. Ці заборгованості мають виплачуватися на умовах окремого порядку, визначеного Кабміном.

У період із серпня 2018 до липня 2019 року до постанов Кабміну, які регулюють здійснення соціальних виплат, обіцяні зміни так і не були внесені. З огляду на те, що з моменту обіцянки минув майже рік, а після позачергових парламентських виборів наближається відставка уряду, обіцянка отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева дав 52 обіцянки, з яких 24 виконав, а 17 – провалив.

Нагадаємо, раніше ми писали, що пенсії держслужбовців не підлягають перерахуванню.

Також ми повідомляли, що у Пенсійному фонді назвали середній розмір пенсії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: