Черниш пояснив, чому неможливо виплачувати пенсії жителям ОРДЛО

Читать на русском
Вадим Черниш заявив, що виплата пенсій на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей до повернення територій в Україну - неможлива.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що виплата пенсій на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей до повернення територій в Україну - неможлива.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

Підвищення пенсій із 1 липня: в чому недоліки рішенняНа додаткове зростання пенсій з 1 липня можуть розраховувати чоловіки-пенсіонери, які мають понад 35 років стажу, та жінки-пенсіонерки зі стажем понад 30 років. Про пенсійні виплати поговорили з експертами.

За його словами, виплата пенсій неможлива в зв'язку з відсутністю банків.

«Це неможливо. Банків немає. Банки відновити неможливо. Безпека не може бути забезпечена. Вимоги щодо протидії відмиванню грошей забезпечити неможливо. Тому є тільки одна схема. Як і зараз, отримувати пенсію на картки, видані Ощадбанком України», - заявив Черниш.

За словами міністра, питання виплати пенсій жителям ОРДЛО пов'язане не тільки із банківською системою, але й з сплатою податків.

«Пенсійний фонд не просто наповнюється з повітря. Ви ж знаєте, що «віджали» підприємства, які до останнього моменту ще й платили податки. Підприємства які там працювали до останнього дня платили податки до бюджету України», - зазначив міністр.

Раніше в уряді назвали терміни підвищення пенсій.

Також нагадаємо, Рахункова палата проведе аудит УЗ, Пенсійного фонду та монетизації субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: