Пенсії держслужбовців не підлягають перерахуванню

Читать на русском
Близько 85 відсотків колишніх держслужбовців вже отримують не спеціальну, а пенсію на загальних підставах, яка в подальшому буде індексуватися.

Розміри пенсій державним службовцям не переглядатимуть в зв'язку зі скасуванням норми закону про спеціальні пенсії в 2015 році.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

Пенсії в Україні: де найвищі та найнижчі виплатиВ Україні спостерігається істотний розрив у сумах середніх пенсій, які отримують у різних регіонах країни.

За його словами, пенсії в Україні призначаються відповідно до єдиного закону «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування». При цьому близько 85% колишніх держслужбовців вже отримують не спеціальну, а пенсію на загальних підставах, яка в подальшому буде індексуватися.

«Якщо раніше призначена пенсія за нормами закону «Про державну службу» буде меншою, ніж пенсія відповідно до норм загального закону, то люди можуть перейти на цю пенсію, а далі вона буде індексуватися відповідно до загальних норм. Близько 85% колишніх державних службовців вже перейшли на новий розрахунок пенсій», - підсумував Рева.

Раніше в Кабміні анонсували перерахунок з 1 липня пенсій пенсіонерам, які мають великий трудовий стаж і невеликі розміри пенсій.

Як відомо, в результаті індексації з 1 березня пенсії підвищили 8,972 мільйонам пенсіонерів з 10,2 млн. З урахуванням одноразової виплати в 2,4 тисячі гривень в середньому пенсії підвищили на 500 гривень, стверджують у ПФУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: