Гройсман повідомив про конфлікти з Порошенком

Читать на русском
Він стверджує, що напруга у відносинах між ним і Порошенком виникла ще в 2015 році через місцеві вибори у Вінниці.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в 2016 році він очолив уряд не як людина Петра Порошенка, а як компромісна фігура, і розповів, що всі три роки у нього були конфлікти з екс-президентом.

Про це він розповів в ефірі Радіо НВ, відповідаючи на питання, чи не боїться він повторити долю Арсенія Яценюка і його партії Народний фронт, пише «Слово і Діло».

«Що сталося з Народним фронтом? Народний фронт у 2014 році взяв на себе відповідальність, і Яценюк став прем'єром в дуже складні часи. Він взяв на себе відповідальність і ситуацію утримав в 2014-2015 році. Хто його топив? Топив діючий тоді президент Петро Порошенко. Чому? На мій погляд, як молодого конкурента на наступні президентські вибори», - заявив Гройсман.

За його словами Яценюка після відставки в 2016 році мали замінити або міністр закордонних справ Павло Клімкін, або міністр фінансів Наталія Яресько. Однак жодна із цих кандидатур не знайшла підтримки у Верховній Раді.

«Я опинився третім варіантом, компромісним, тому що я був спікером парламенту, у мене були нормальні відносини з депутатами, і вони мене охоче підтримали. Я став не тому, що мене хтось проштовхнути, а тому, що вже була безвихідна ситуація», - розповів Гройсман.

Він стверджує, що напруга у відносинах між ним і Порошенком виникла ще в 2015 році через місцеві вибори у Вінниці.

«У 15-му році, коли були місцеві вибори, у Вінниці йшли дві партії: партія Порошенка і партія Гройсмана. Ми перемогли на цих виборах, і Петро Олексійович ображався дуже довго. Але наші команди навіть не сумісні були тільки тому, що у нас різні принципи і різні підходи. І так було завжди», - заявив Гройсман.

«У певний період ми працювали разом, і це правда. Я можу сказати, що йому є, за що подякувати. У 2014 році він взяв на себе відповідальність. У ряді рішень, які потрібно було прийняти в парламенті, він давав чіткий сигнал свої фракції голосувати і підтримувати. Але я не можу подякувати за багато речей», - сказав він.

Гройсман стверджує, що Порошенко, зокрема, постійно ставив палки в колеса при проведенні реформ.

«Будь-яка зміна, на будь-яку реформу - домовитися з ним, щоб він дав сигнал команді голосувати, витрачалися місяці. Ось велика приватизація. Я вносив норму про англійське право - він був категорично проти, говорив: ні, це неправильно, у нас є українська система правосуддя», - розповів Гройсман.

«У нас був досить серйозний конфлікт з точки зору роботи з бізнесом. Я як прем'єр-міністр все робив для того, щоб дерегуляцію робити, я постійно захищав бізнес, а всі його пси постійно на нього нападали. Я не міг з цим погодитися», - додав він.

Гройсман заявив, що він не скандаліст і розповідає про це зараз не з помсти, а задля попередження, щоб подібна ситуація не повторилася в майбутньому.

«Етап пройшов, образ у мене ніяких. У мене є розбіжності, вони, я б сказав, морально-ціннісні», - підсумував прем'єр-міністр.

Раніше Гройсман розповів, коли Кабмін розгляне звільнення Кличка.

Також відзначимо, Гройсман спрогнозував дату наступних позачергових виборів до Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: