Євросоюз відреагував на рішення суду РФ щодо Гриба

Читать на русском
У Європейському союзі вимагають негайно звільнити Павла Гриба та інших українських політв'язнів.

Європейський союз вимагає від Російської Федерації негайно звільнити незаконно засудженого українця Павла Гриба, вирок якому підтвердив у вівторок Верховний суд РФ.

Про це йдеться в заяві представника ЄС, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Євросоюзу.

«23 липня Верховний суд Російської Федерації підтримав рішення російського суду про ув'язнення на 6 років Павла Гриба, 21-річного громадянина України - інваліда, який був викрадений із Білорусі російською владою у серпні 2017 року. З тих пір він незаконно перебував у Росії без будь-яких обґрунтованих звинувачень. Європейський Союз продовжує очікувати, що Павло Гриб буде негайно звільнений», - йдеться в заяві.

У документі також підкреслюється, що Павло Гриб страждає на серйозні захворювання, які становлять загрозу для його життя, тому в Євросоюзі очікують, що політв'язень негайно отримає належне спеціалізоване медичне обслуговування.

Крім того Євросоюз вимагає негайного звільнення всіх незаконно затриманих громадян України на Кримському півострові і в Росії, у том числі 24 моряків, захоплених Росією 25 листопада.

«Міжнародним спостерігачам із прав людини має бути надано повний, вільний і безперешкодний доступ на Кримський півострів», - також йдеться в заяві.

Нагадаємо, 23 липня 2019 року Верховний суд Російської Федерації залишив у силі вирок українського політичного в'язня Павла Гриба, засудженого до 6 років позбавлення волі за нібито підготовку «теракту на випускному вечорі в Сочі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: