Гройсман не створив публічний реєстр ліків у лікарнях у 2018 році

Читать на русском
Електронний реєстр наявності ліків в лікарнях повинні розробити до кінця цього року. А Гройсман обіцяв, що його запустять в 2018-му.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку створити в 2018 році публічний електронний реєстр ліків у лікарнях.

«Але в 2018 році ми створимо, все вже запаси є, я так розумію, повністю, де в нас буде облік щодо кожної лікарні. Ми зробимо його публічним і доступним, електронним. Щоб кожен пацієнт, який лікується в лікарні, наприклад, там номер один місто Черкаси, я умовно кажу, щоб він бачив, що в них є в лікарні, які ліки, й не розповідав байки», – сказав прем'єр у квітні минулого року.

Гройсман пообіцяв у 2018 році створити публічний реєстр ліків у лікарняхСлово і Діло

У червні Гройсман підтвердив, що в Україні створюють електронний реєстр ліків у лікарнях, щоб громадян не змушували купувати медикаменти, які їм може надати держава.

У вересні заступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина повідомила, що відомство має намір запустити єдину для всієї України інформаційну систему для публікації медичними установами інформації про наявність у них лікарських засобів, які закуповуються за рахунок держави.

Згідно з даними «Урядового порталу», етапи розробки нової системи передбачають збір функціональних потреб і проведення тендеру з вибору підрядника в 2018 році, а розробку – до кінця 2019-го.

З огляду на те, що реєстр торік не запустили, Гройсман свою обіцянку не виконав.

Читайте в нашому дайджесті, які обіцянки міністри Кабміну дали з 9 до 29 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: