МОЗ має намір запустити електронну систему пошуку ліків

Читать на русском
Також система має передбачати можливість інтеграції та обміну даними з іншими системами, наприклад, електронною системою охорони здоров'я eHealth, ProZorro та ін.

В Україні планується запровадження електронної системи для пошуку лікарських препаратів і медичних виробів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров'я України.

Відповідальність лікарів в Україні: що пропонують у МОЗ і як це допоможе пацієнтамМіністерство охорони здоров'я має намір уже з цього року запровадити обов'язкове ліцензування лікарів.

Як повідомляється, наразі «Програма розвитку ООН» (ПРООН) в Україні в партнерстві з Міністерством охорони здоров'я проводить тендер на розробку програмного забезпечення для даної системи – eStock. Заявки на участь у тендері приймаються до кінця лютого поточного року.

Відзначається, що наразі інформування громадськості відбувається через сайти обласних департаментів охорони здоров'я й за допомогою інформаційних повідомлень у лікарнях, однак часто інформація щодо закуплених ліків не оновлюється, є незручною для пацієнта, а в деяких обласних департаментах немає робочих сайтів. Відзначається, що нова електронна система моніторингу eStock зробить інформацію доступною для пацієнтів і прискорить отримання необхідних медикаментів.

Також система має передбачати можливість інтеграції та обміну даними з іншими системами, наприклад, електронною системою охорони здоров'я eHealth, ProZorro та ін.

Раніше в Україні зареєстрували ліки від туберкульозу.

Також нагадаємо, в МОЗ пояснили, які ліки можна буде повертати до аптек.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: