Кабмін змінив порядок формування оборонного замовлення

Читать на русском
Визначається, що проект основних показників оборонного замовлення узгоджується з Мінфіном і Мін'юстом і направляється для схвалення до Ради національної безпеки і оборони.

Кабінет міністрів України схвалив внесення змін до Порядку планування, формування, розміщення та коригування державного оборонного замовлення, а також здійснення контролю за його виконанням.

Відповідне рішення було прийнято під час засідання уряду, передає «Слово і Діло».

Так, постановою передбачається, що Міністерство оборони готує проект основних показників оборонного замовлення, про що інформує комітет Верховної ради України, до предмета відання якого належить питання національної безпеки і оборони.

Визначається, що проект основних показників оборонного замовлення узгоджується з Мінфіном і Мін'юстом і направляється для схвалення до Ради національної безпеки і оборони. Після схвалення РНБО проект подається уповноваженим органом у встановленому порядку Кабміну. Уряд в свою чергу схвалює рішення про затвердження основних показників оборонного замовлення, яке узгоджується з комітетом ВР із питань нацбезпеки.

Згідно з документом, основні показники оборонного замовлення, узгоджені комітетом ВР з питань нацбезпеки, Кабмін доводить до державних замовників, уповноваженого органу, Мінфіну, Державного казначейства та інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади.

Кабмін здійснює коригування основних показників оборонного замовлення за погодженням з комітетом Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони.

Раніше Зеленський заявив про нову масштабну схему в оборонній сфері.

Також нагадаємо, Міноборони планує затвердити бронежилети нового зразка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: