Єфремова випустили із СІЗО. Чому та чи будуть політичні наслідки?

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій
Тарас Загороднійполіттехнолог

Це було питанням часу. Якщо за три роки обвинувачення не змогло довести в суді його відповідальність, довести справу до вироку суду, то не дивно, що рішення саме таке.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала.

«По-перше, безвідносно до персони, в ситуації, якщо за три роки не було вироку, то постійно надалі продовжувати перебування під вартою не зовсім правильно. По-друге, це ще раз говорить про те, що потрібно змінювати законодавство в частині відповідальності саме за державну зраду, антиукраїнську діяльність», – зазначив Бала.

Окрім того, за його словами, те, що відбувається зараз у судовій системі, наштовхує на думку про те, що судова реформа як така не була доведена до кінця, можливо, навіть неправильно започаткована. Це говорить про те, що першочергово потрібно взятися за судову реформу.

Другий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиЩодня в режимі онлайн ми стежимо за обіцянками політиків, зокрема, за обіцянками президента Зеленського. Через два місяці його президентства можемо знову говорити про загальну кількість його виконаних і провалених обіцянок.

«У тому числі за призначення суддів. Потрібно унеможливити ухвалення рішень, які дуже схожі на якісь дії, які можна назвати корумпованими чи певною змовою», – уточнив він.

«Якщо розібратися, то крім Єфремова, є й інші. Наприклад, був такий собі глава Адміністрації Сергій Льовочкін. І що в підсумку? Не змогли довести, не захотіли чи інше – не їхні проблеми», – додав експерт.

Це судове рішення не вплине на політичну силу Зеленського, підкреслив він.

«Навряд чи дорікатимуть Зеленському, що екс-регіоналу змінили запобіжний захід. Було три роки, але нічого не довели. А про реванш узагалі вже згадують де потрібно й не потрібно», – акцентував політолог.

Якщо не змогли довести до логічного завершення справу, то не можна тримати далі ситуацію в підвішеному стані, наголосив він.

«Навіть якщо всі розуміють, що особа винна, але не можуть цього довести, то не можна тримати її за ґратами, подобається вона нам чи ні. Це питання судової системи», – пояснив Бала.

Політтехнолог Тарас Загородній не виключив, що екс-регіонали можуть стати проблемою Зеленського.

«Порошенко та умовно патріотична частина нікуди не поділися, й варто визнати, що в Порошенка багато щирих прихильників. Тепер вони можуть вказувати, мовляв, попереджали, що Зеленський – це реванш регіоналів», – зазначив він.

Як відомо, Київський апеляційний суд звільнив колишнього народного депутата Олександра Єфремова з-під варти. Тим часом Портнова викликали на допит у справі про вбивства на Майдані.

Як Зеленський виконує обіцянки протягом другого місяця президентства – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: