Голова Нацполіції відзвітував перед Зеленським у справі Шеремета

Читать на русском
Глава Нацполіції Сергій Князєв у вівторок, 23 липня, відзвітував президенту Володимиру Зеленському про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Глава Нацполіції Сергій Князєв у вівторок, 23 липня, відзвітував президенту Володимиру Зеленському про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

На початку зустрічі Зеленський зазначив, що бажає покарання винних найближчим часом, пише «Слово і Діло».

«Я ініціював термінову зустріч з приводу вбивства Павла Шеремета. Я хочу, щоб ми заслухали всі деталі і зрозуміли, які у нас шанси терміново, найближчим часом. Я хочу, щоб найближчим часом всі ці люди були покарані. Ми хочемо отримати всю інформацію, яка у нас є, і допомогти вирішенню цього питання», - заявив Зеленський.

«20 липня цього року була третя річниця вбивства журналіста Павла Шеремета. За цей час слідчими оперативної групи проведено великий обсяг роботи з метою встановлення обставин злочину, замовників, організаторів і виконавців, проте злочин залишається нерозкритим. Ми розуміємо, що суспільство чекає саме результатів і прізвища осіб, причетних до цього злочину, але назвати їх поки передчасно», - сказав Князєв.

Після оголошення доповіді глава Нацполіції Сергій Князєв запропонував закриту для оприлюднення інформацію повідомити главі держави без преси.

«З огляду на, що зазначена інформація має обмежений доступ і знаходиться в активній фазі, готовий вам доповісти особисто, на це я сьогодні отримав дозвіл слідчого - постанову про надання дозволу на розголошення відомостей досудового розслідування в певному обсязі... Якщо ви приймаєте мою доповідь, я готовий вам доповісти це в закритому форматі, але для цього потрібно підписати кілька формальних протоколів», - сказав Сергій Князєв.

Президент підписав необхідні документи. Глава держави і голова Нацполіції залишили зал для обговорення секретних даних.

Після цього Зеленський оголосив перерву і заявив, що брифінг правоохоронців у справі Шеремета продовжиться після того, як він ознайомиться з цими матеріалами.

Раніше в ОБСЄ закликали завершити розслідування вбивства Шеремета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: