В ОБСЄ закликають завершити розслідування вбивства Шеремета

Читать на русском
В організації зазначили, що безкарність за такі злочини породжує подальше насильство та закликали завершити розслідування.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір в третю річницю вбивства журналіста Павла Шеремета закликав українську владу завершити розслідування цього злочину і добитися покарання винних.

Про це зазначається в заяві організації, передає Слово і Діло.

«Через три роки вбивство Павла Шеремета залишається нерозкритим і продовжує впливати на свободу слова, свободу ЗМІ та безпеку журналістів. Українська влада зобов'язана забезпечити, щоб його вбивство, а також всі інші напади і вбивства журналістів переслідувалися за законом, а повинні і замовники цих злочинів постали перед судом», - заявляє Дезір.

Він вважає, що безкарність за такі злочини породжує подальше насильство.

Раніше 20 липня президент Володимир Зеленський заявив, що чекає на доповідь від генпрокурора, глави МВС, глави Нацполіції та голови СБУ у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Разом з тим слідство у справі вбивства журналіста стверджує, що протягом третього року розслідування допитало 200 осіб і вже доповіло про хід розслідування Зеленському, про що так повідомив і його офіс.

Нагадаємо, один з керівників УП Павло Шеремет загинуввід вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Слідство схиляється до версії про професійні мотиви убивства, але за три роки ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.

Поліція кваліфікувала вбивство за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: