Вбивство Шеремета: у Києві відбулася акція пам'яті

Читать на русском
Відзначається, що участь в акції, серед інших, взяв тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

У Києві в суботу, 20 липня, на місці загибелі журналіста Павла Шеремета на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького відбулася акція пам'яті, на яку зібралися десятки журналістів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Відзначається, що участь в акції, серед інших, взяв тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

«У третю річницю вбивства Павла Шеремета ми закликаємо владу проявити відданість свободі преси і притягнути до відповідальності винних у його смерті. Незалежні ЗМІ відіграють важливу роль в українській демократії», - йдеться в повідомленні посольства США в Україні.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в Києві. Автомобіль, в якому він їхав, був підірваний.

Станом на липень 2018 року в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета було проведено понад 20 різних експертиз. За підсумками проведеної роботи на даний момент слідчими розробляються чотири версії вбивства Шеремета: професійна діяльність, особиста неприязнь, дестабілізація ситуації в країні, а також помилковий напад - автомобіль, в якому вибухнув Шеремет, належав редактору видання «Українська правда» Олені Притулі.

У Нацполіції заявили, що слідство встановило особу, причетну до вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році, і продовжує роботу щодо її ідентифікації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: