Вбивство Шеремета: журналісти звернулися до президента

Читать на русском
Національна спілка журналістів вважає, що першим питанням для Ради з питань свободи слова при президенті має стати звіт силовиків з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Національна спілка журналістів вважає, що першим питанням для Ради з питань свободи слова при президенті має стати звіт силовиків з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує Національна спілка журналістів України.

Чому не розслідується вбивство Шеремета?20 липня 2016 року в Києві був підірваний автомобіль журналіста Павла Шеремета. Минуло два роки. Перспективи розслідування оцінили експерти.

«Попри неодноразові публічні обіцянки високопосадовців, злочин за три роки не розслідуваний, замовників убивства не названо, винних не покарано. Саме тому звіт керівників силових структур про хід розслідування є вкрай актуальним. І майбутня Рада з питань свободи слова має розпочати свою роботу саме із заслуховування звіту по «справі Шеремета», - сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

В організації вважають, що найкращим свідченням серйозності намірів команди президента Володимира Зеленського здобути авторитет у сфері захисту свободи слова стане розгляд на першому засіданні ради «справи Шеремета».

Нагадаємо, 17 липня офіс президента повідомив, що створює Раду з питань свободи слова при президентові і кличе туди журналістів.

Завтра, 20 липня у Києві та Мінську пройдуть акції до третьої річниці вбивства журналіста Павла Шеремета, яке досі не розслідуване.

Як відомо, один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинуввід вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Слідство схиляється до версії про професійні мотиви убивства, але за три роки ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.

Поліція кваліфікувала вбивство за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

П’ятий президент Петро Порошенко на початку розслідування називав його справою честі поліції й обіцяв зробити все, щоб винних покарали. У травні 2017 року президент зізнався, що чекав кращого результату.

У вересні 2017 року стало відомо, що головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».

У серпні 2018 року у ГПУ заявили, що не знайшли підстав вважати вбивство Шеремета терактом.

У червні 2019 року Міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) закликала президента Володимира Зеленського притягнути до відповідальності винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета та допомогти звільнити низку журналістів із місць несвободи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: