Україна відправила миротворців до Малі

Читать на русском
Український національний персонал у складі п’яти чоловік приєднався до багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі.

Український національний персонал у складі п’яти чоловік приєднався до багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ полковник Валентин Левчик, передає АрміяInform.

Таким чином, український миротворчий контингент в світі розширився до 61 фахівця.

«На даний момент 61 представник українського національного персоналу виконує завдання в місіях ООН, НАТО та спільних миротворчих силах у таких країнах: Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (12 осіб); Місія ООН у Косово (2 особи); Місія ООН у Республіці Південний Судан (4 особи); Тимчасові сили ООН із забезпечення безпеки в Аб'єй (6 осіб); Сили ООН з підтримання миру на Кіпрі (1 особа); Тренувально-дорадча місія НАТО Рішуча підтримка в Ісламській Республіці Афганістан (21 особа); Багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації у Малі (5 осіб); Спільні миротворчі сили в зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова (10 військових спостерігачів)», — зазначив Левчик.

У Малі відбувається внутрішнє збройне протистояння на етнічному ґрунті, яке створює безпрецедентно складну гуманітарну ситуацію.

З початку року в цій африканській країні загинули близько 600 осіб. Жителі Малі переміщаються в центральні регіони, близько 3,8 млн осіб відчувають брак продовольства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: