«Слуга народу» планує оскаржити порушення в 10 округах

Читать на русском
Партія «Слуга народу» має намір оскаржити результати парламентських виборів в 10 округах, де були виявлені найбільші порушення під час голосування.

Партія «Слуга народу» має намір оскаржити результати парламентських виборів в 10 округах, де були виявлені найбільші порушення під час голосування.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Вибори до Ради: чи отримає «Слуга народу» більш ніж 50% голосівОстаннє опитування групи Рейтинг (13-17 липня) зафіксувало, що президентську партію готові підтримати 49,5 відсотків.

«Хоча підкуп виборців був зафіксований більш ніж у 30 округах, однак вплинути на результати голосування це може лише у 10. У цих округах зараз збирається матеріал для звернень до окружної комісії, потім - для судових розглядів, а потім - звернень до ЦВК зі скаргами про визнання результатів на окремих дільницях недійсними або невизнання результатів в окрузі», - повідомив керівник виборчого штабу політсили Олександр Корнієнко, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, за його словами, на 78-му окрузі в Запорізькій області було зафіксовано багато випадків підкупу виборців, в результаті чого отримано 3000 недійсних бюлетенів.

«У 64-му окрузі Житомирської області, де програє Сергій Пашинський, великий розрив між кандидатами, відбуваються незрозумілі події і з'являються «тітушки», - вказав Корнієнко.

Також проблемними виявилися 146-й і 137-й округи, за останнім також готуються матеріали для оскарження в суді. У 68-му і 69-му округах Закарпатської області зафіксовано багато порушень і масовий підкуп виборців.

За словами Корнієнка, в 119-му окрузі Львівської області на 17 дільницях мав місце підкуп членів дільничних комісій, в окрузі № 15 Вінницької області також є факти підкупу виборців.

«Також багато порушень зафіксовано в Луганській області, зокрема, на одному з округів кандидат роздавав цукор», - повідомив Корнієнко.

Нагадаємо, в «Слузі народу» готують коаліційну угоду.

Також відзначимо, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від «Слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: