ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від «Слуги народу»

Читать на русском
У діях кандидата помітили порушення, яке заважає йому балотуватися. А саме - він не проживав на території України останні 5 років.

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом в народні депутати від партії Слуга народу Олександра Куницького.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні в четвер, 11 липня, повідомляє прес-служба ЦВК, пише «Слово і Діло».

У діях кандидата помітили порушення, яке заважає йому балотуватися. А саме - він не проживав на території України останні 5 років.

У комісії розповіли, що до них надійшла скарга від іншого кандидата в депутати в окрузі Куницького №169 Олега Петриченка, в якій той просив скасувати реєстрацію конкурента, оскільки він припинив громадянство України.

ЦВК перевірила і встановила, що протягом останніх п'яти років Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує дозволені законом 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 по 5 грудня 2015 року). Сам кандидат заявив, що їздив у відрядження, але, кажуть в комісії, відповідних доказів цього не надав.

Комісія констатувала, що Куницьким не дотримано вимог Конституції України та закону про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення виборів народних депутатів.

Раніше 5 канал повідомив про те, що Куницький не проживає в Харкові, а про наявність у нього громадянства Ізраїлю свідчить надана ізраїльським Відомством з питань корпорацій виписка про заставу майна «громадянина Ізраїлю Олександра Куницького».

Також нагадаємо, Куницького внесли до бази «Миротворця».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: