МЗС Росії прокоментувало вибори до Ради

Читать на русском
Росія також розраховує, що новий склад парламенту України мудро використовує в мирних цілях кредит довіри від народу.

У МЗС РФ прокоментували підсумки парламентських виборів в Україні.

Про це йдеться в поширеному 22 липня коментарі відомства, пише «Слово і Діло».

Найнижча явка в історії виборів. Чому та яким партіям це зашкодило?Явка на позачергових виборах до Верховної ради є найнижчою за всю історію парламентських виборів – 49,84 відсотка. Найвищою явка була на виборах до ВР у 1994 році – 75,6 відсотка.

«Показово, що націоналістичні сили не отримали широкої підтримки населення України. Досить скромний результат продемонструвала Європейська солідарність Петра Порошенка. Свобода і інші радикальні організації і зовсім не проходять до парламенту. Можна, мабуть, назвати це голосування «голосуванням надії», - заявили в дипвідомством.

Росія також розраховує, що новий склад парламенту України мудро використовує в мирних цілях кредит довіри від народу.

«Продовжимо уважно стежити за розвитком ситуації в Україні. Розраховуємо, що кредит довіри від українського народу, отриманий новим складом парламенту, буде ним мудро використаний в мирних цілях і на благо населення всієї країни, - відзначили в міністерстві. - Оцінювати нову українську владу належить по практичним справам».

У відомстві зазначили, що остаточні висновки про «чистоту» виборчого процесу в Україні можна буде робити після звітів міжнародних моніторингових місій.

«Судячи з офіційних заяв, вибори пройшли спокійно, без серйозних ексцесів. Разом із тим остаточні висновки про «чистоту» виборчого процесу можна буде підводити після звітів міжнародних моніторингових місій, в тому числі Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ», - підкреслили в дипвідомством.

«На жаль, як і на президентських виборах, до спостереження не були допущені представники Російської Федерації. Підкреслимо також, що заборона Києвом відкриття виборчих дільниць в українських закордонних представництвах на території Росії позбавив можливості проголосувати близько 3 млн українських громадян, які перебувають в нашій країні», - нагадали в МЗС.

Раніше ЦВК оголосила вибори до парламенту такими, що відбулися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: