Вибори до парламенту: до сих пір не відкрилися декілька дільниць

Читать на русском
Станом на ранок 21 липня до сих пір не відкрилися 8 виборчих дільниць, на яких мали пройти позачергові вибори до Ради.

Станом на ранок 21 липня до сих пір не відкрилися 8 виборчих дільниць, на яких мали пройти позачергові вибори до Ради.

Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, пише «Слово і Діло».

За його словами, до цих пір не відкрилися 8 виборчих дільниць і ще 16 відкрилися із запізненням. Яровий уточнив, що в Чернігівській області не відкрилися 4 дільниці. У двох із них передають документи в зв'язку зі зміною складу комісії. Інші дільниці закриті з різних причин - від переобрання голови дільничної комісії до проблем із бюлетенями.

Нагадаємо, раніше громадянська мережа ОПОРА повідомила про перші порушення на виборах. Зокрема, в одномандатному виборчому окрузі №67 в селі Городище Житомирської області бюлетені для голосування привезли вранці в день з сусіднього села. За словами голови комісії, їм не було де зберігати бюлетені.

Відзначимо, згідно із законом про вибори народних депутатів бюлетені мають зберігатися в сейфі в приміщенні дільничної виборчої комісії. Сейф повинен опечатуватися стрічкою з проставленням на ній підписів усіх членів виборчої комісії та печатки виборчої комісії і постійно знаходиться під охороною поліції.

Виборчі дільниці в Україні відкрилися о 0. Виборці на позачергових парламентських виборах можуть проголосувати до 20:00.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: