У ГПУ говорять, що у справі Шеремета провели понад 20 експертиз

Читать на русском
Правоохоронці стверджують, що за два роки розслідування загибелі журналіста Павла Шеремета провели понад 20 експертиз.

Правоохоронці стверджують, що за два роки розслідування загибелі журналіста Павла Шеремета провели понад 20 експертиз.

Про це в Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

У Києві згадують Павла ШереметаУ п’ятницю, 20 липня, на місці загибелі журналіста Павла Шеремета в Києві збираються його колеги та друзі, щоб вшанувати його пам'ять.

«За словами слідчих, опитані десятки людей, проведений моніторинг ефіру мобільного зв'язку, вивчені записи камер відеоспостереження та матеріали, які з'являлися в медіапросторі», – йдеться в повідомленні.

Лисенко нагадав, що справою займається міжвідомча слідчо-оперативна група, до складу якої включені працівники Національної поліції та Служби безпеки України. До проведення експертних досліджень залучені фахівці ФБР.

«Наразі відпрацьовуються 4 основні версії щодо мотивів скоєння вбивства Павла Шеремета», – пише речник ГПУ.

Серед версій прокуратура називає «професійну журналістську діяльність», «особисті неприязні стосунки», «дестабілізацію ситуації в Україні».

Водночас Лисенко зазначив, що у справі про умисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох осіб, «про підозру поки що нікому не повідомлялося».

Як повідомлялося, один із керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Журналісти «Слідство.Інфо» в документальному фільмі «Вбивство Павла», спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний «Мерседес» і сіра «Шкода», водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ, його допитали.

Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

Президент Петро Порошенко запропонував долучити міжнародно визнаного розслідувача до української слідчої групи у справі Шеремета.

У вересні 2017 року стало відомо, що Головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення в справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: