Бориспільських чиновників викрили на вимаганні хабарів

Читать на русском
Також поліція встановила, що до корупційної схеми був причетний один із заступників мера міста і ряд посадових осіб міськради.

Правоохоронці викрили посадових осіб Бориспільської міської ради на організації системи «відкатів» і задокументували факт вимагання та отримання посадовими особами неправомірної вигоди.

Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції, пише «Слово і Діло».

Під час досудового розслідування встановлено, що за укладання договорів на виконання робіт і поставку товарів за бюджетні кошти і надалі підписання актів виконаних робіт суб'єкти господарювання повинні були надати посадовим особам «винагороду» в розмірі 10% від загальної суми договору.

Також поліція встановила, що до корупційної схеми був причетний один із заступників мера міста і ряд посадових осіб міськради.

«Під час процесуальних заходів було задокументовано факти отримання посадовими особами неправомірної вигоди і розподілу коштів між ними», - наголошується в повідомленні.

Зараз в будівлі міськради, а також за місцем проживання підозрюваних проводяться санкціоновані обшуки. Вирішується питання про вручення їм підозр за статтею «отримання неправомірної вигоди посадовою особою за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу.

Раніше голова РДА в Рівненській області погорів на великому хабарі.

Також нагадаємо, депутата облради Черкас спіймали на великому хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: