У НАБУ розповіли про обшуки в колишній компанії Гонтаревої

Читать на русском
У Національному бюро розповіли про слідчі дії в офісі інвестиційної компанії, співвласниками якої були українські експосадовці.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшук в офісі інвестиційної компанії ICU у справі можливих зловживань посадовців Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг під час впровадження формули «Роттердам плюс».

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомили в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють санкціоновані обшуки в офісі фінансової групи компаній (в Києві), задіяної в реалізації так званої формули «Роттердам плюс», яка, своєю чергою, є предметом досудового розслідування детективів НАБУ», – йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що детективи НАБУ прийшли з обшуком в офіс інвесткомпанії ICU. Слідчі дії, швидше за все, пов'язані з розслідуванням можливих зловживань посадовців НКРЕКП під час впровадження формули «Роттердам плюс», що спричинило стрімкий ріст тарифів для ТЕС. Більше того, завдяки цій формулі єврооблігації компанії ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими їх скупкою займалась компанія ICU. Її співвласниками були раніше звільнений міністр енергетики Володимир Демчишин і екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева. У цій же компанії раніше працював колишній очільник НКРЕКП Дмитро Вовк.

Нагадаємо, 14 лютого НАБУ обшукало приміщення НКРЕКП у цій справі. Водночас директор Національного бюро назвав можливі збитки від впровадження формули «Роттердам плюс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: