НАБУ проводить обшуки в колишній компанії Гонтаревої

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук в офіс інвестиційної компанії Інвестиційний Капітал Україна (ICU).

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук в офіс інвестиційної компанії «Інвестиційний Капітал Україна» (ICU).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Про обшук повідомили і в самій компанії. Як наголошується в заяві ICU, обшук проходить рамках кримінального провадження щодо посадових осіб НКРЕКП.

При цьому в інвесткомпанії зазначили, що вже відповіли на всі запити НАБУ на надання інформації «щодо угод з цінними паперами компанії DTEK Finance PLC. (Великобританія) в рамках кримінального провадження».

Нагадаємо, з квітня 2016 року в Україні в ціні електроенергії діє ціна вугілля за формулою «Роттердам+доставка морем+перевалка у порту». Це спричинило стрімкий ріст тарифів для ТЕС. Після введення в дію «роттердамської» формули єврооблігації ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими їх скупкою займалась компанія «ICU».

Співвласниками ICU був раніше звільнений міністр енергетики Володимир Демчишин і екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. У цій же компанії раніше працював колишній очільник НКРЕКП Дмитро Вовк.

Зазначимо також, що сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в спортивному клубі «5 елемент» за справі «Укроборонпрому». Цей спортивний клуб пов'язують з п'ятим президентом України Петром Порошенком і його партнером Ігорем Кононенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: