Українці назвали шляхи припинення війни на Донбасі – опитування

Читать на русском

Більшість українців хотіли б розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом повернення непідконтрольних територій до складу України з тими ж правами, які отримають інші регіони після реформи децентралізації.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування КМІС, проведеного 5-15 липня.

Крім того, ще 20,6% готові до надання автономії цим територіям у складі України. Ще 5,7% респондентів підтримують ізоляцію територій. На поверненні території воєнним методом наполягають 4,7% респондентів.

Водночас, 48,2% респондентів для припинення бойових дій і мирного врегулювання підтримають надання автономії непідконтрольним територіям, не підтримають - 33,1%.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування громадської думки з 5 по 15 липня 2019 року серед 2000 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють українцям щодо відносин з Російською Федерацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: