Суд знову дозволив Онищенку брати участь у виборах

Читать на русском
Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив народному депутату-втікачеві Олександру Онищенку балотуватися до Верховної Ради.

Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив народному депутату-втікачеві Олександру Онищенку балотуватися до Верховної Ради.

Про це повідомляє Slidstvo.info з посиланням на рішення суду, передає «Слово і Діло».

Суд постановив, що Онищенко протягом останніх трьох років не переховувався від правоохоронців, а навчався в іспанській школі верхової їзди.

Суд визнав, що це є достатнім доказом, що Онищенко був за межами України із поважних причин. Тому зобов'язав Центральну виборчу комісію внести його до виборчого бюлетеня як мажоритарника на 93-му окрузі на Київщині. Тепер у ЦВК є тільки два дні, щоб оскаржити це рішення у Верховному суді і в черговий раз відмовити Онищенку в можливості балотуватися.

Нагадаємо, 26 червня Верховний суд України визнав законною відмову Центральної виборчої комісії (ЦВК) в реєстрації кандидатом в нардепи на позачергових виборах до Верховної Ради Олександра Онищенка.

Раніше ЦВК відмовилася реєструвати Онищенка кандидатом в депутати. Під час чергового засідання 15 червня ЦВК прийняла рішення відмовити Онищенко в реєстрації кандидатом в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №93.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: